Mr SA Semi-finalists – og særlig en av dem.

I fjor på disse tider solgte vi hos Isandi i svært begrenset opplag den namibiske fitness-kalenderen «Real men don’t hit women». Kalenderen hadde som bærende ide å kombinere bilder av vakre namibiske menn med et ikke-vakkert namibisk problem. Litt uklart hva som egentlig skulle oppnås, men kalenderen var utvilsomt fin. Og som en liten kommentar til Gelius-debatten: Desember-gutten i den kalenderen er prest.

Og så tenkte jeg her om dagen på om det var noen ny fitness-kalender fra Namibia på gang – toned and oiled muscles for a good cause.

Men så dukket Mr Sør-Afrika konkurransen opp på radaren – og glemt er menn i kalenderform. Mr South Africa skal kåre intet mindre enn South Africa’s Most Desirable Man 2011 – og ved følge konkurransen kan du få et levende inntrykk av deltakerne – bokstavelig talt. For i tillegg til deltakelse på ymse arrangement som golfturneringer, charities og brudeshow, så må semi-finalistene også skrive blogg.

Her er konkurransens offiselle nettside: www.mrsa.co.za . Semi-finalistene er nå valgt ut  og du burde unne deg å ta en kikk. Visuelt mye ymse. Jeg har ikke lest alle bloggene – det får være måte på. For det holder i massevis å lese semifinalistenes profiler.

Jeg har gitt opp å prøve å beskrive den leseopplevelsen. For det er bare å si det: Ord blir fattige.

Men det er et par som fortjener litt mer oppmerksomhet enn de andre, selv om de ligger veldig dårlig an i sms-avstemningen så langt. Disse to skiller seg en smule ut fra mengden, absolutt ikke mainstream og glatte. Det er bankende hjerter, dette. Og jeg skulle virkelig ønske at en av dem vant.

Først har vi Handre du Toit. Han synger i kor. Maken til euforisk og detaljert beskrivelse av korsangens velsignelser skal du lete lenge etter. Du leser den her.  I tillegg jobber Handre med craft- altså håndverk, for, av alle ting – Frelsesarmeens Sally Ann-butikker i Skandinavia.

Men høydepunktet er  Albert. Albert Kruger. En ekte patriot og forkjemper for det gode. Muskler, kondis, moral, kettlebells, godt humør og blekkpatron-selger  – hva mer kan en kvinne ønske av en mann? Alberts blogg heter Natural Warrior – med undertittel: Getting the body of a warrior the natural way.

Alle semi-finalistene har også laget YouTube-videoer om seg selv. Og lurer du på hva zef er, når man tar bort gangsta-siden som Die Antwoord driver med?  Vel, Albert  sin YouTube-sak gir deg en god pekepinn.

Mahala har selvfølgelig vist stor interesse for Albert. Der diskuteres det nå om hans You Tube-sak kan nå like store høyder som Die Antwoord med sin zef side-video. Og det diskuteres om Albert er et geni av en markedsfører,  eller om han rett og slett mener det han gjør og sier. Jeg tror det siste.

Vår mann Albert – gladgutten i bar overkropp og med kettlebells, litt terrengsykling, litt jogging, litt på jobben, litt pep-talk med sine ansatte, litt filosofering omkring kampen for godhet og suksess, optimistisk i alt han foretar seg – oppsummert i hans eget slagord:

Live until you die

Ja, hvorfor ikke leve til man dør?

Heia Albert! Kjør film!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s