Fact of the day – 17. februar

Det første jeg leser om morgenen, mandag til fredag, er Daily Maverick – en sørafrikansk nettsted som analyser først og fremst det som skjer i Sør-Afrika, men også i resten Afrika og i verden for øvrig. (Som regel henger jo alt sammen med alt, viser det seg.) Utrolig dyktige skribenter og veldig artig å lese. Jeg abonnerer på nyhetsbrevet deres, og der presenterer de først et knippe av viktige ting som har skjedd i løpet av natta rundt omkring i verden, så får man det på plass. Så er det litt om hva som kommer til å skje i løpet av dagen (nei, det inkluderer ikke OL-øvelser i Sotsji, men DM er lidenskapelig opptatt av cricket), litt vær, litt aksjekurser – og så – dagens høydepunkt, før selve artikkel-delen: Fact of the day.

Det er utrolig mye man ikke vet, og det utrolig mye som er artig å vite. Og jeg er like spent hver morgen på å finne ut hva jeg skal få vite om i dag. Og jeg har tenkt lenge at jeg bør dele dette med Craftprats lesere. Et slag for kunnskapssamfunnet.

Så mens man i Norge diskuterer i avgrensede fora om hvordan man skal få informert nordmenn om Afrika – her kommer det omvendte. Litt fakta om dette og hint. Brought to you – 100% free –  from Africa – og vi starter med dagens fakta, 17. februar:

Hey generation gadget, we all know you’re advancing our IT evolution, but did you know you’re influencing our biological evolution too? A recent study published in the journal Social Neuroscience shows that the human brain is now reacting to emoticons as if they were real human faces. Those little collections of commas and parentheses have somehow made the leap into our hard wiring, triggering the same chemical response in the occipitotemporal parts of the brain. Interestingly, this only works if the smiley is in the standard order of bracket, dash, comma. So-called ‘reverse’ smileys (placing the bracket first) don’t trigger the same reaction.
🙂

klippet og lim fra Daily Mavericks «First thing».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s