Epost til Stortingsrepresentant Arild Stokkan Grande

Det var altså denne Gelius-saken. Den tok jo rimelig stor plass i mediebildet før helga – og i den forbindelse sendte jeg en epost til stortingsrepresentant Arild Stokkan Grande, og venter fortsatt på svar. Det kommer kanskje.

Her er eposten:Hei!

Mitt navn er Kjersti Lie Holtar og jeg stemte på ditt parti ved siste Stortingsvalg. Jeg bor og jobber halve året i Afrika, i henholdsvis Angola og Sør-Afrika. Jeg følger således med på norske nyheter fra avstand, først og fremst gjennom nettaviser. Nå setter jo ikke den norske samfunnsdebatt akkurat dagsorden her i verden, så det er jo egentlig lite som oppskjørter. Men i dag har jeg fått med meg saken om din twitter-melding i forbindelse med Gelius-saken.

Og mitt spørsmål er: Hva i all verden mente du med den, bortsett fra å få oppmerksomhet? Hva mener du med at Kvarme er en mullah, og at han vil kneble Gelius? Og hvorfor brakte du inn islam i dette?

Her i Sør-Afrika er det store diskusjoner på gang mht ANC sin arrogante oppførsel, som kombinert med populistiske holdninger og medietilpassede talsmenn for disse  – med den hensikt  å trekke «folk flest» – har bragt politikk og politikere i stor miskreditt. Demokrati er fortsatt ingen selvsagt ting i Sør-Afrika – og regjeringspartiet ANC bidrar ikke akkurat veldig konstruktivt for tida i så måte. I det siste har jeg ikke møtt en eneste «vanlig» sørafrikaner, dvs svarte i township’ene og på landsbygda, som tror på demokratiet.  Og det er politikerne som får skylda – fordi de ikke har holdt sine løfter, og folk har ikke fått det bedre. Og så – antakelig for å avlede og for å være sikker på å holde seg inne med «folk flest» – så har altså denne voldsomme tilspissa retorikken om «oss og dem» fått så stor plass, man kommuniserer til sine velgere gjennom bruk av gamle fordommer. Dette har selvfølgelig ført til en forsøpling av samfunnsdebatten generelt, med billig og farlig retorikk som sitt kjennetegn.

Så mitt spørsmål er: Som folkevalgt representant, har ikke du et ansvar for å holde et visst nivå av saklighet og edruelighet, nettopp for å være tro mot folka som har valgt deg?  Ikke for at de skal synes at du er kul, fordi du formidler artige ting på 140 tegn, men fordi du vet hva du snakker om, og holder deg til det? Slik at folk kan stole på at du vet hva du uttaler deg om?

Ser fram til svar!

Med vennlig hilsen fra sør,
Kjersti Lie Holtar

3 kommentarer om “Epost til Stortingsrepresentant Arild Stokkan Grande

  1. Tilbaketråkk: Kristenfolket har tatt hintet « Craftprat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s