Madam & Eve

I 1992 dukket det opp en tegneserie-stripe i Sør-Afrika – Madam & Eve – og hver dag siden den gang har den daglige stripa blir publisert og er et must for alle som følger med i Sør-Afrikas samfunnsliv og politikk. 3 hovedpersoner: Madam – som er en hvit middelalderende dame som gjør så godt hun kan med å tilpasse seg det nye Sør-Afrika, eller sagt med hennes egne ord: «Mitt nyttårsforsett er å kunne forstå forskjellen på en vaskemaskin og en oppvaskmaskin.» Eve – den smarte svarte hushjelpen som driver hele husholdningen, og som konstant mener hun har for lav lønn. Og for å kompensere for det, starter hun stadig nye «business’er». Og ikke minst – Mother Anderson – Madam’s 80 gamle mor som kom på besøk fra England, og som aldri har dratt tilbake. Hun fordriver dagen stort sett med å se på tv og drikke gin & tonic. Madam og Eve krangler om det meste, men i bunn og grunn liker de nok hverandre. Og disse 3 damene, noen ganger godt sekundært av Eves slektning Thandi, prøver så godt de kan å forstå og være tilstede i det sørafrikanske samfunnet, på godt og ondt.

Her er utdrag fra denne ukas striper – tematikken her har gått en stund, nemlig at Mother Anderson er overbevist om at Sør-Afrika styres av Thabo Mbekis «evil twin», og hvordan Mugabe dukker opp her, skyldes selvfølgelig at Eve for tiden jobber som hushjelp hos Robert og Grace i Harare:


Nå i juni har president Thabo Mbeki kun blitt tegnet med hodet ned i en bøtte med sand – som f.eks. denne:

Du leser dagens Madam & Eve her!

Anbefales – det tar kort tid å komme inn i Madam & Eves verden – og den er faktisk ganske universell, når alt kommer til alt.

2 kommentarer om “Madam & Eve

  1. Tilbaketråkk: Sør-Afrikas finest « Kvinnekonger

  2. Tilbaketråkk: Sør-Afrikas finest |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s