En henvendelse til Statoils informasjonsavdeling

Jeg har tatt kontakt med Statoils informasjonsavdeling i dag. Jeg har nemlig noe på hjertet. Så jeg har gått inn på www.statoil.com og fylt ut deres tilbakemeldingsskjema. Man må jo her velge kategori for henvendelsen, og etter å ha fundert litt, har jeg valgt kategorien ‘vår verden’ – hva nå enn den betyr.

Så her er min henvendelse:

‘ Jeg er gift med en Statoil-ansatt utestasjonert i Angola. Selv jobber jeg med handel av håndverk fra det sørlige Afrika. Både geografisk område og type handelspartnere mitt firma jobber med, gjør at jeg er stadig i kontakt med hva jeg velger å kalle ‘det samfunnsengasjerte grasrot-Norge’.

Det hender at min mann er med meg på mine reiser rundt i Norge. Og da blir folk så glade, for da kan de snakke direkte med Statoil om hva selskapet driver med i Angola. For de har hørt så mye, og lurer på hva som stemmer og ikke stemmer.  For Statoil er jo litt vårt også, sier de – så det er fint å få snakket om disse tingene. Hva med inntektene til Statoil fra Angola – er det sant at det er like mye som norsk bistand til hele Afrika? Og er ikke Angola gjennomkorrupt og Statoils tilstedeværelse bare smører dette maskineriet? Og mannen min forklarer så godt han kan – og han svarer veldig godt, fordi dette kan han mye om, selvfølgelig –  han snakker om tall i årsrapporter, om oljepris og produksjonsnivå, om forskjell på omsetning og fortjeneste, om beskatning og investeringer, om antikorrupsjonsarbeid og utfordringer i den forbindelse.

Det er alltid gode samtaler – for folk er ute etter kunnskap, så de kan gjøre seg opp en mening.

Nå er det ikke alle gangene at min mann er med meg, selvfølgelig – han bor jo i Angola. Og da hender det at folk vil snakke med meg om Statoil.

Et tilbakevendende tema, både når folk spør min mann eller meg, er at de selv ikke får tak i informasjon fra Statoil på ting de lurer på. Nå kan det hende at de ikke har fylt ut kontaktskjemaet, slik som jeg gjør nå – men det må jo med respekt å melde sies at dette kontaktsskjemaet ikke akkurat inviterer til bruk. Og er muligens bare ment til presse og media?

Og så er det de som har prøvd å få tak i Statoils informasjonsavdeling til å fysisk stille til samtale, debatt, presentasjoner eller liknende i forbindelse med ymse arrangementer. Etter hva jeg skjønner så er visstnok det vanskeligere enn å få Kongehuset til å stille.

Så mitt spørsmål er: Hva slags strategi har dere egentlig overfor det å møte ‘folk flest»? Er de interessante som målgruppe for dere? Dere kan da ikke være fornøyde med at kona til en Statoil-medarbeider skal fungere som en slags liten privat informasjonsavdeling, med en blanding av fakta og egen synsing? Hvor skal jeg be folk henvende seg, slik at de får svar på ting de lurer på, av folk som vet hva de snakker om? Og så drister jeg meg til å si: Er dere klar over hvor dårlig rykte dere har, med hensyn til informasjon og kommunikasjon?  Og hva har dere tenkt å gjøre med det?

Ser fram til å høre fra dere!’

Og så trykket jeg ‘send’ – og fikk umiddelbart svar: «Takk for din tilbakemelding. Tilbakemeldingen er mottatt og vil bli behandlet så snart som mulig.»

Dette lover jo bra.

Så får vi se da, om det kommer noe svar.

En kommentar om “En henvendelse til Statoils informasjonsavdeling

  1. Tilbaketråkk: Statoil har svart « Craftprat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s