Og nå om nisser

Det ble en liten feil i tittelen som ble sendt ut på twitter og facebook på det forrige innlegget. For egentlig hadde jeg tenkt å flette inn en liten episode fra morgenkvisten her i dag – men så ble det litt for langt, og sammenhengen litt vel uklar.

Mandag morgen setter vi alle søppelkassa på gata på utsiden av husene – for da er det søppeltømming i denne delen av Cape Town. Og som alltid dukket den faste duoen opp i vår lille gate, alltid klokka 7 mandag morgen – for å gå igjennom søppelet til alle oss som bor i hus, og se om det er noe som kan brukes av dem som ikke bor i hus. I dag hadde en av søppelsamlerne på seg rød nisselue, og gikk rundt med sin svarte plastsekk. (Jada, det er mange i Cape Town som synes at nisselue er kult. Jeg synes etterhvert også det. Å se på – og i Cape Town, vel og merke.) Så det var altså en ekte nisse som gikk rundt i gata i dag tidlig.

Jeg hilste på ham og kameraten, som vanlig. Og de hilste tilbake. Og det er et eller annet med at når du er på hilser’n med folk som går og roter i søppelkassa di, så betyr jo det at dette er noe dagligdags.

Og poenget? Det er ikke noe poeng.

Bare at det var et pussig og uvanlig syn – og at det mest oppsiktsvekkende var kombinasjonen av nisselua og sekken. Ikke hva han gjorde i gata en mandag morgen kl. 07.00.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s