En fin dag oppsummert gjennom satelittbilder

Noen ganger er det greitt å få litt perspektiver. Bokstavelig og billedlig talt. Her er en liten sak som viser hvordan det har blitt bygget i deler av Luanda siden år 2000 og fram til i dag. Det er sånn informasjon man finner på Google Earth – det er bare å laste ned bilder – og så sette det hele sammen. Ikke gjort i en håndvendig, akkurat – men faktisk ganske interessant å kikke på, dersom man har sansen for kombinasjonen satelittbilder og utbyggingstempo i en av Afrikas hurtigst voksende økonomier. En smal interesse, må man vel kunne si – jeg innrømmer det. 

Og så tar vi det baklengs også. Og det er virkelig veldig smalt.

Og musikken? Angolansk kuduro – og det er IKKE smalt.

Erik lagde denne saken til sin kone – etter en av våre lange kjøreturer rundt i Luanda, for å se på alle byggingen. Det er jo uendelig med bygging. Med innlagt stopp på Shoprite for å handel mat. Der spilte man kuduro på full guffe. Lyden inntok på en intens måte hver eneste kubikkcentimeter i det enorme lokalet.  Og det var noe vanskelig å konsentrere seg om grønnsaksutvalget med slikt akkompagnement. I tillegg var alle juledekorasjonene kommet på plass. En fin dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s